گروه وکلای پگاه آرمان عدالت

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

با ما همراه باشید

وصیت نامه

از آنجا که زندگی انسان فناپذیر است بسیاری از افرادی که از وضعیت مالی خوبی برخودار هستند تمایل دارند وصیت‌نامه داشته باشند تا بعد از فوت آن‌ها بین وراث مشکلی پیش نیاید. وصیت عملی مستحب است که در دین مبین اسلام نیز تاکید زیادی بر آن شده است. اما بسیاری از افراد از روند قانونی وصیت و وصیت نامه اطلاعی ندارند و تنها به صورت زبانی اقدام به وصیت می‌کنند.

این وصیت زبانی زمینه‌ساز همان مشکلات و اختلافات زیادی است که بعد از فوت فرد برای وراث بوجود می‌آید. بنابراین برای جلوگیری از بوجود آمدن این مشکلات در آینده حتماً باید وصیت نامه به صورت قانونی و با حضور وکیل نوشته شود تا در آینده کارها براساس روال قانونی طی شود و هیچ نوع مشکلی بین وراث ایجاد نشود. موسسه حقوقی پگاه آرمان عدالت در زمینه تنظیم وصیت‌نامه نیز خدمات خود را ارائه میدهد.

وصیت چیست؟

وصیت در حقیقت به ساماندهی و برنامه‌ریزی برای اموال بعد از فوت توسط خود شخص گفته می‌شود. این عمل به آن سبب صورت می‌پذیرد که در آینده میان وراث اختلافی بروز نکند و همچنین حق شخصی ضایع نشود. در وصیت ممکن است با اصطلاحات زیر مواجه شوید که در ادامه به این اصطلاحات می‌پردازیم:

موصی

موصی به شخصی اطلاق می‌شود که عمل وصیت را انجام می‌دهد.

موصی له

به هر شخصی که به نفع او وصیت میشود موصی له گفته می‌شود.

موصی به

منظور از موصی به مالی است که متوفی  بعد از فوت خود نسبت به آن وصیت کرده است.

نکاتی که در هنگام تنظیم وصیت نامه باید به آن اشاره کرد شامل موارد زیر است:

  • همه مواردی که در وصیت نامه ذکر می‌شود باید دارای ارزش مالی و عقلایی باشد.
  • مالی که در مورد آن وصیت صورت پذیرفته باید مشروع باشد به عنوان مثال وصیت در مورد مشروبات الکلی و مواد مخدر از منظر قانوگذار صحیح نبوده و باطل است.تمام اموالی که موصی در رابطه با آنها اقدام به وصیت می‌نماید باید قابل معامله و نقل و انتقال باشد. به عنوان مثال اموال وقفی قابل انتقال نیستند.
  • موصی بر طبق قانون قادر نیست همه وراث و یا یکی از آنها را از ارث محروم نماید. موصی تنها قادر به وصیت در مورد یک سوم اموال و محرومیت وراث از این یک سوم است.
  • موصی قادر است فقط در مورد یک سوم اموال تصمیم‌گیری و وصیت نماید و برای وصیت و تصمیم‌گیری در مورد سایر اموال حتماً به موافقت سایر ورثه نیاز است.
  • افرادی که می‌خواهند با خودکشی به زندگی خود پایان دهند در صورت فوت وصیت نامه آنها باطل است. اما درصورتیکه خودکشی منجر به فوت نشود وصیت نامه نافذ می‌باشد.

وصیت نامه

بررسی وظایف وکیل در تنظیم وصیت نامه

در مرحله اول وکیل به عنوان شخص امین و مورد اعتماد موصی است. وکیل باید تمام مفاد وصیت نامه را براساس آنچه فرد در زمان حیات خود می‌خواهد تهیه و تنظیم نماید. حدود اختیارات وکیل نیز توسط موصی یا همان وصیت کننده طی یک وکالتنامه تعیین می‌شود.

تنفیذ وصیتنامه

افراد تنها برای یک سوم از اموال خود حق وصیت و تعیین تکلیف دارند. مگر اینکه در زمان حیات خود به طور رسمی و قانونی اموال خود را در دفاتر رسمی به نام اشخاص و یا وقف امور خیریه نمایند.

در صورتی که فرد وصیت برای تمام اموال خود انجام داده باشد پس از فوت وی تنها حدود یک سوم اموال از منظر قانون قابلیت اجرای وصیت را دارد. در صورتی بقیه اموال قابلیت تقسیم بین مولی لهم را دارد که ورثه آن را تایید و تنفیذ نمایند. در حقیقت تنفیذ وصیت نامه به معنای تایید وراث برای تقسیم مابقی اموال است.

بررسی انواع وصیتنامه

برطبق ماده 276 قانون امور حسبی وصیتنامه شامل انواع خودنوشت، رسمی و سری است. متن وصیت نامه رسمی در دفاتر اسناد رسمی تنظیم می‌شود. منظور از وصیت‌ نامه خودنوشت وصیت نامه‌ای است که به دست خود شخص نوشته شده و دارای امضا و تاریخ به خط خود فرد است. اما وصیت نامه سری به وصیت نامه‌ای گفته می‌شود که توسط خود فرد و یا اشخاص دیگر نوشته و امضا و در اداره ثبت نگهداری می‌شود.

کلام آخر

اگر شما هم جز کسانی هستید که قصد دارید برای اموال خود وصیت نامه تهیه نمائید باید قبل از تنظیم وصیت نامه به موارد مهمی توجه کنید. تا بعد از فوت شما بین وراث اختلاف و درگیری بروز ننماید. یک وکیل با تجربه و زبده در زمینه وصیت و تقسیم ارث و آشنا به قوانین ارث و میراث به راحتی می‌تواند این مشکل شما را برطرف نماید. موسسه حقوقی پگاه آرمان عدالت از مجرب‌ترین موسسه‌های حقوقی در ارائه خدمات مختلف حقوقی است. یکی از این شاخه‌ها وصیت اموال و نظارت کامل بر روند اجرا است. وکلای این موسسه حقوقی با داشتن آشنایی کامل پیرامون انواع وصیت نامه و قوانین مربوط به وصیت نامه آماده ارائه مشاوره حقوقی جامع و تنظیم انواع وصیت نامه به صورت قانونی به شما عزیزان هستند به گونه‌ای که در آینده مشکلی بین وراث ایجاد نشود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *